Rychlovky a chuťovky Břicháče Toma

O knize
Zhubnout lze i chutným jídlem, bez držení diet a počítání kalorií. Nezáleží na tom, jestli chcete zhubnout nebo si postavu udržet. V knize najdete mé další rady, které jsem využíval při mém hubnutí, když jsem za rok zhubl 27 kg a 33 cm v pase. Těmito principy se řídím i nadále a váhu si bez problémů držím. V kuchařce ale najdete především inspiraci pro zdravé vaření, při němž není použita klasická bílá pšeničná mouka ani bílý cukr.
Snadná příprava
Všechny recepty jsou přesto chutné a se snadnou přípravou. Většinu receptů zvládnete připravit za 30 minut a nemusíte tak trávit v kuchyni dlouhé hodiny.
Široký výběr jídel
Vybrat si můžete ze sladkých snídaní i svačinek, hlavních jídel s masem i těch bezmasých vhodných pro vegetariány. Snadno také připravíte krémové polévky a pochutnáte si na zdravějších dezertech dochucených medem nebo ovocem.
Tipy k hubnutí
Kniha neobsahuje pouze chutné a zdravé recepty, ale zároveň i povídání o zdravé stravě, cukru možnosti stravování atd.
Ukázky receptů
Rychlý špenát z jedné pánve
Na 2 porce potřebujeme:
- 4 hrsti čerstvého špenátu (200 g)
- 1 červenou cibuli
- 2 stroužky česneku
- 2 vajíčka
- 4 střední brambory
- olej
- pepř
- sůl
Libovolně na ozdobení:
- pažitka
- jiné čerstvé bylinky
Postup:
1. Nejdříve si uvaříme brambory ve
slupce ve slané vodě.
2. Na oleji zpěnímu plátky cibulky
a česnek nakrájený na malé kostičky.
3. Orestujeme a přidáme čerstvý
špenát. Osolíme, opepříme a můžeme
podlít i trochou vody (1/3 hrnečku).
4. Směs promícháme a když už špenát
ztmavnul, tak přidáme nakrájené
brambory a rozklepneme do směsi 2 vajíčka,
která opepříme.
5. Přikryjeme pokličkou a necháme
ještě na plotýnce 5 – 7 minut, aby se
nám prohřála vajíčka. Vajíčka můžeme
nechat lehce nedovařená, pokud máte
domácí.
6. Směs dáme na talíř a můžeme
posypat čerstvou pažitkou nebo jinými
bylinkami.
TIP:
Pokud neseženete čerstvý špenát,
můžete stejným způsobem
připravit i z mraženého. Na zjemnění
špenátu můžete přidat i lžíci
zakysané smetany.

Kuřecí nudličky s rajčatovo bazalkovou omáčkou
Na 2 porce potřebujeme:
- 2 kuřecí prsa
- olivový olej
- 8 cherry rajčátek
- hrst čerstvé bazalky nebo 2 lžičky
- sušené bazalky
- 1 stroužek česneku
- 1-2 lžíce jemného kečupu
- grilovací koření
- pepř
- sůl
Jako přílohu doporučuji buď:
- vařenou rýži
- uvařené brambory ve slupce
Postup:
1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky,
osolíme, opepříme, přidáme grilovací
koření.
2. Na olivovém oleji zprudka
orestujeme kuřecí nudličky a zalijeme 1 hrnkem
vody. Zakryjeme pokličkou a necháme
asi 4 minuty dusit.
3. Poté maso vyndáme z pánvičky
a odložíme bokem na talíř. Do šťávy
z masa přidáme rajčátka nakrájená na
čtvrtinky, kousky česneku a bazalku.
Pár minut podusíme a podle potřeby
podlijeme vodou.
4. Rajčatovou směs rozmixujeme
v misce tyčovým mixérem, přidáme
kečup, dochutíme pepřem a solí. Pokud
by rajčátka nebyla moc sladká, můžeme
dosladit i medem.
5. Omáčku nalijeme zpět do pánvičky,
přidáme maso, minutku prohřejeme
a můžeme podávat.
TIP:
Pokud máte raději sladší chuť,
můžete hned na začátku do směsi
nakrájet nadrobno jednu cibulku
a osmažit společně s masem.
Kuřecí nudličky s rajčatovo bazalkovou omáčkou
Na 2 porce potřebujeme:
- 2 kuřecí prsa
- olivový olej
- 8 cherry rajčátek
- hrst čerstvé bazalky nebo 2 lžičky
- sušené bazalky
- 1 stroužek česneku
- 1-2 lžíce jemného kečupu
- grilovací koření
- pepř
- sůl
Jako přílohu doporučuji buď:
- vařenou rýži
- uvařené brambory ve slupce
Postup:
1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky,
osolíme, opepříme, přidáme grilovací
koření.
2. Na olivovém oleji zprudka
orestujeme kuřecí nudličky a zalijeme 1 hrnkem
vody. Zakryjeme pokličkou a necháme
asi 4 minuty dusit.
3. Poté maso vyndáme z pánvičky
a odložíme bokem na talíř. Do šťávy
z masa přidáme rajčátka nakrájená na
čtvrtinky, kousky česneku a bazalku.
Pár minut podusíme a podle potřeby
podlijeme vodou.
4. Rajčatovou směs rozmixujeme
v misce tyčovým mixérem, přidáme
kečup, dochutíme pepřem a solí. Pokud
by rajčátka nebyla moc sladká, můžeme
dosladit i medem.
5. Omáčku nalijeme zpět do pánvičky,
přidáme maso, minutku prohřejeme
a můžeme podávat.
TIP:
Pokud máte raději sladší chuť,
můžete hned na začátku do směsi
nakrájet nadrobno jednu cibulku
a osmažit společně s masem.
Recenze na moje knihy
Super kniha!
Nejen super recepty,ale i super postřehy a rady na téma únava,chutě,motivace….Mám už všechny díly,doufám,že přibudou další….Syn nemá rád zeleninu,přesto mu spousta receptů chutná.Zelenina formou omáček,placiček….
Doporučuji
Přehledně popsaná úskalí všech „diet“ s následným jojo efektem. Musíte se rozhodnout a přijmout nový způsob života a stravování a občas můžete i maličko zhřešit bez špatného svědomí 🙂 Jsem vděčná za nápadité a pestré recepty – stručně popsané a nafocené.
Parádní čtení
Je to dobrá kniha, která nabízí několik dobrých a jednoduchých receptů. Potraviny jsou dostupné a čas přípravy pokrmů ideální pro ty, kteří nechtějí v kuchyni trávit hodiny.
Rychlé recepty
Jednoduché a rychlé recepty, žádné zdlouhavé přípravy a hlavně z normálních potravin.
Další recepty
Můžete se ještě těšit





