Rychlovky a chuťovky Břicháče Toma

O knize

Zhubnout lze i chutným jídlem, bez držení diet a počítání kalorií. Nezáleží na tom, jestli chcete zhubnout nebo si postavu udržet. V knize najdete mé další rady, které jsem využíval při mém hubnutí, když jsem za rok zhubl 27 kg a 33 cm v pase. Těmito principy se řídím i nadále a váhu si bez problémů držím. V kuchařce ale najdete především inspiraci pro zdravé vaření, při němž není použita klasická bílá pšeničná mouka ani bílý cukr.

Snadná příprava

Všechny recepty jsou přesto chutné a se snadnou přípravou. Většinu receptů zvládnete připravit za 30 minut a nemusíte tak trávit v kuchyni dlouhé hodiny.

Široký výběr jídel

Vybrat si můžete ze sladkých snídaní i svačinek, hlavních jídel s masem i těch bezmasých vhodných pro vegetariány. Snadno také připravíte krémové polévky a pochutnáte si na zdravějších dezertech dochucených medem nebo ovocem.

Tipy k hubnutí

Kniha neobsahuje pouze chutné a zdravé recepty, ale zároveň i povídání o zdravé stravě, cukru možnosti stravování atd.

Ukázky receptů

Rychlý špenát z jedné pánve

Na 2 porce potřebujeme:

  • 4 hrsti čerstvého špenátu (200 g)
  • 1 červenou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vajíčka
  • 4 střední brambory
  • olej
  • pepř
  • sůl

Libovolně na ozdobení:

  • pažitka
  • jiné čerstvé bylinky

Postup:

1. Nejdříve si uvaříme brambory ve
slupce ve slané vodě.

2. Na oleji zpěnímu plátky cibulky
a česnek nakrájený na malé kostičky.

3. Orestujeme a přidáme čerstvý
špenát. Osolíme, opepříme a můžeme
podlít i trochou vody (1/3 hrnečku).

4. Směs promícháme a když už špenát
ztmavnul, tak přidáme nakrájené
brambory a rozklepneme do směsi 2 vajíčka,
která opepříme.

5. Přikryjeme pokličkou a necháme
ještě na plotýnce 5 – 7 minut, aby se
nám prohřála vajíčka. Vajíčka můžeme
nechat lehce nedovařená, pokud máte
domácí.

6. Směs dáme na talíř a můžeme
posypat čerstvou pažitkou nebo jinými
bylinkami.

TIP:

Pokud neseženete čerstvý špenát,
můžete stejným způsobem
připravit i z mraženého. Na zjemnění
špenátu můžete přidat i lžíci
zakysané smetany.

Kuřecí nudličky s rajčatovo bazalkovou omáčkou

Na 2 porce potřebujeme:

  • 2 kuřecí prsa
  • olivový olej
  • 8 cherry rajčátek
  • hrst čerstvé bazalky nebo 2 lžičky
  • sušené bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 1-2 lžíce jemného kečupu
  • grilovací koření
  • pepř
  • sůl

Jako přílohu doporučuji buď:

  • vařenou rýži
  • uvařené brambory ve slupce

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky,
osolíme, opepříme, přidáme grilovací
koření.

2. Na olivovém oleji zprudka
orestujeme kuřecí nudličky a zalijeme 1 hrnkem
vody. Zakryjeme pokličkou a necháme
asi 4 minuty dusit.

3. Poté maso vyndáme z pánvičky
a odložíme bokem na talíř. Do šťávy
z masa přidáme rajčátka nakrájená na
čtvrtinky, kousky česneku a bazalku.
Pár minut podusíme a podle potřeby
podlijeme vodou.

4. Rajčatovou směs rozmixujeme
v misce tyčovým mixérem, přidáme
kečup, dochutíme pepřem a solí. Pokud
by rajčátka nebyla moc sladká, můžeme
dosladit i medem.

5. Omáčku nalijeme zpět do pánvičky,
přidáme maso, minutku prohřejeme
a můžeme podávat.

TIP:

Pokud máte raději sladší chuť,
můžete hned na začátku do směsi
nakrájet nadrobno jednu cibulku
a osmažit společně s masem.

Kuřecí nudličky s rajčatovo bazalkovou omáčkou

Na 2 porce potřebujeme:

  • 2 kuřecí prsa
  • olivový olej
  • 8 cherry rajčátek
  • hrst čerstvé bazalky nebo 2 lžičky
  • sušené bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 1-2 lžíce jemného kečupu
  • grilovací koření
  • pepř
  • sůl

Jako přílohu doporučuji buď:

  • vařenou rýži
  • uvařené brambory ve slupce

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky,
osolíme, opepříme, přidáme grilovací
koření.

2. Na olivovém oleji zprudka
orestujeme kuřecí nudličky a zalijeme 1 hrnkem
vody. Zakryjeme pokličkou a necháme
asi 4 minuty dusit.

3. Poté maso vyndáme z pánvičky
a odložíme bokem na talíř. Do šťávy
z masa přidáme rajčátka nakrájená na
čtvrtinky, kousky česneku a bazalku.
Pár minut podusíme a podle potřeby
podlijeme vodou.

4. Rajčatovou směs rozmixujeme
v misce tyčovým mixérem, přidáme
kečup, dochutíme pepřem a solí. Pokud
by rajčátka nebyla moc sladká, můžeme
dosladit i medem.

5. Omáčku nalijeme zpět do pánvičky,
přidáme maso, minutku prohřejeme
a můžeme podávat.

TIP:

Pokud máte raději sladší chuť,
můžete hned na začátku do směsi
nakrájet nadrobno jednu cibulku
a osmažit společně s masem.

Recenze na moje knihy

Další recepty

Můžete se ještě těšit

Začněte vařit chutněji a hlavně zdravěji