Nejjednodušší recepty

O knize
V knize Nejjednodušší recepty pro každý den na Vás čeká 116 receptů, které obsahují maso, ryby i běžné suroviny jako je například rýže, brambory či těstoviny. Uvaříte si masové i bezmasé pokrmy, slané koláče či jednoduchou buchtu z plechu, která je vhodná ke snídani i svačině pro další dny.
Velikost porcí
Porce v této knize jsou většinou nastaveny pro 2 lidi. Je tomu tak z toho důvodu, že se 1 porce jídla velmi těžce vaří. I když jste sami, je mnohem lepší vařit 2 porce a nechat si jídlo na další chod.
Bez lepku a s minimem laktózy
Tuto kuchařku jsme sestavovali tak, aby byla celá bezlepková. Jedinou otázkou mohou být ovesné vločky, které trochu lepku obsahují. Pokud opravdu lepek nemůžete konzumovat, kupujte si bezlepkové ovesné vločky, které jsou taky běžně k sehnání.
Jsem spokojený, nebo nejsem?
Smyslem této knihy je, abyste poslouchali své tělo. Vědět, co jíst, ale neřešit jen jídlo, moc se nerozhodovat, neváhat, nebát se jíst, ale zároveň se ve stravování nechovat jako neřízená střela.
Ukázky receptů
Kukuřičné placičky
Na 2 porce potřebujeme:
- 3 vajíčka
- 2 lžíce rýžové nebo kukuřičné mouky
- 50 g tvrdého sýru
- malou cuketu
- hrst kukuřice
- stroužek česneku
- ghí
Na dochucení:
- sůl
- oregano
- bazalka
Postup:
Vajíčko vyšleháme vidličkou s rýžovou
moukou a na jemno nastrouhaným
sýrem. Do těsta přimícháme na kostičky
nakrájenou cuketu. Přimícháme hrst
kukuřice a prolisovaný stroužek česneku.
Na závěr těsto ochutíme solí, oreganem
a bazalkou.
Opékáme z obou stran do zlatova na pánvi,
kterou jsme potřeli ghí. Porce vyjde na
6 placiček. Servírujeme ideálně se zeleným
nebo míchaným salátem.
Výborné jsou placičky i s brambory nebo
bramborovou kaší.

Zapečené brambory s balkánem
Na 2 porce potřebujeme:
- 4 větší brambory
- 100 g balkánského sýru
(můžeme nahradit ovčím,
kozím nebo např. bryndzou) - ½ červené papriky
- 1 lžíci brusinek
Na dochucení:
- sůl
- mletá červená paprika
- čerstvá petrželka
- špetka chilli (volitelně)
Postup:
Brambory omyjeme a nakrájíme na
plátky o tloušťce cca 3 mm. Posolíme
a naskládáme na plech vyložený pečicím
papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na
200 stupňů a pečeme cca 20 minut.
Mezitím v misce vymícháme balkánský
sýr s brusinkami a červenou paprikou
nakrájenou na malé kostičky. Pomazánku
dochutíme mletou červenou paprikou
a čerstvou petrželkou. Pokud máme rádi
pálivější chutě, můžeme přidat i špetku
chilli.
Poté brambory vyjmeme z trouby
a pomažeme připravenou pomazánkou.
Vložíme zpět do trouby a pečeme dalších
cca 15 minut.
Zapečené brambory s balkánem
Na 2 porce potřebujeme:
- 4 větší brambory
- 100 g balkánského sýru
(můžeme nahradit ovčím,
kozím nebo např. bryndzou) - ½ červené papriky
- 1 lžíci brusinek
Na dochucení:
- sůl
- mletá červená paprika
- čerstvá petrželka
- špetka chilli (volitelně)
Postup:
Brambory omyjeme a nakrájíme na
plátky o tloušťce cca 3 mm. Posolíme
a naskládáme na plech vyložený pečicím
papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na
200 stupňů a pečeme cca 20 minut.
Mezitím v misce vymícháme balkánský
sýr s brusinkami a červenou paprikou
nakrájenou na malé kostičky. Pomazánku
dochutíme mletou červenou paprikou
a čerstvou petrželkou. Pokud máme rádi
pálivější chutě, můžeme přidat i špetku
chilli.
Poté brambory vyjmeme z trouby
a pomažeme připravenou pomazánkou.
Vložíme zpět do trouby a pečeme dalších
cca 15 minut.
Recenze na moje knihy
Super kniha!
Nejen super recepty,ale i super postřehy a rady na téma únava,chutě,motivace….Mám už všechny díly,doufám,že přibudou další….Syn nemá rád zeleninu,přesto mu spousta receptů chutná.Zelenina formou omáček,placiček….
Doporučuji
Přehledně popsaná úskalí všech „diet“ s následným jojo efektem. Musíte se rozhodnout a přijmout nový způsob života a stravování a občas můžete i maličko zhřešit bez špatného svědomí 🙂 Jsem vděčná za nápadité a pestré recepty – stručně popsané a nafocené.
Parádní čtení
Je to dobrá kniha, která nabízí několik dobrých a jednoduchých receptů. Potraviny jsou dostupné a čas přípravy pokrmů ideální pro ty, kteří nechtějí v kuchyni trávit hodiny.
Rychlé recepty
Jednoduché a rychlé recepty, žádné zdlouhavé přípravy a hlavně z normálních potravin.
Další recepty
Můžete se ještě těšit





