Máme to rádi zdravě

O knize
Jednoduchá, zdravá, a přesto výborná jídla, na kterých si pochutná celá rodina. A hlavně, tento způsob vaření vás začne bavit! Celá kniha je přehledně rozdělena do 7 kapitol. Najdete v ní vše od snídaní, přes svačiny, polévky, obědy, večeře až po zdravé mlsání. Vše z dostupných surovin, které seženete v každém obchodě. Kniha obsahuje klasická česká jídla, která znáte z české kuchyně a nyní uvařená v odlehčené variantě.
Bez mouky, cukru a droždí
Tyto suroviny už u nás doma nemají své místo. Vše se dá nahradit mnohem zdravějšími variantami a cítíme se tak mnohem lépe, bez nafukování po každém jídle.
Česká klasika i neklasika
V knížce najdete jak českou klasiku, tak recepty, které jsou plné zeleniny a přinesou do vaší kuchyně nové chutě a vůně. Na své si přijdou jak masožravci, tak vegetariáni.
Stačí pár surovin
Snažíme se vařit ze surovin, které seženete v každém lokálním obchodě. Stane se tedy, že v této knize najdete mnoho surovin, které se stále opakují. I přesto lze vykouzlit mnoho různých pokrmů.
Ukázky receptů
Tomatová polévka s mozzarellou
Na 2 porce potřebujeme:
- 250 g vepřové panenky
- 2 červené cibule
- 4 bobkové listy
- trochu šťávy z citronu
- jarní cibulku
- ghí
- sůl
- pepř
- 4 lžíce tamari (sójové) omáčky
- lžíci medu
- 3 stroužky česneku
- 3 dcl vody
Postup:
1. Marinádu připravíme smícháním
tamari omáčky, medu, prolisovanými
stroužky česneku a třemi dcl vody.
Připravenou marinádu přelijeme do
krabičky
2. Do marinády přidáme bobkové
listy a panenku nakrájenou na plátky.
Pořádně zamícháme a dáme uležet do
lednice na 10 minut.
3. Mezitím na pánvičce na ghí
orestujeme červenou cibuli nakrájenou
na kolečka.
4. Když je cibule orestovaná, přidáme
na pánvičku maso společně s marinádou.
Osolíme, opepříme a přidáme trochu
šťávy z citronu.
5. Zprudka dusíme pod pokličkou
20 minut a podlijeme 2 dcl vody,
abychom získali šťávu. Na talíři
posypeme jarní cibulkou nakrájenou na
malé kousky.

Kuře na olivách a citronu
Na 4 porce potřebujeme:
- 4 kuřecí stehna
- 5 rajčat
- hrst zelených oliv
- citron
- 3 lžíce olivového oleje
- lžičku mleté papriky
- oregano
- tymián
- sůl
- pepř
Postup:
1. Rajčata nakrojíme do kříže, vložíme
do mísy a zalijeme dostatečným
množstvím vařící vody. Necháme
ponořené pár minut a poté z nich
sloupneme slupku a nakrájíme je na
čtvrtky.
2. V misce smícháme dvě lžíce
olivového oleje s mletou červenou
paprikou, solí a pepřem. Marinádou
potřeme kuřecí stehna.
3. Pekáč vymažeme lžící olivového
oleje, vložíme kuřecí stehna a kolem
nich rozložíme rajčata, olivy a citron
rozkrájený na měsíčky.
4. Vše posypeme tymiánem
a oreganem a podlijeme trochou vody.
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C
45–55 minut
Kuře na olivách a citronu
Na 4 porce potřebujeme:
- 4 kuřecí stehna
- 5 rajčat
- hrst zelených oliv
- citron
- 3 lžíce olivového oleje
- lžičku mleté papriky
- oregano
- tymián
- sůl
- pepř
Postup:
1. Rajčata nakrojíme do kříže, vložíme
do mísy a zalijeme dostatečným
množstvím vařící vody. Necháme
ponořené pár minut a poté z nich
sloupneme slupku a nakrájíme je na
čtvrtky.
2. V misce smícháme dvě lžíce
olivového oleje s mletou červenou
paprikou, solí a pepřem. Marinádou
potřeme kuřecí stehna.
3. Pekáč vymažeme lžící olivového
oleje, vložíme kuřecí stehna a kolem
nich rozložíme rajčata, olivy a citron
rozkrájený na měsíčky.
4. Vše posypeme tymiánem
a oreganem a podlijeme trochou vody.
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C
45–55 minut
Recenze na moje knihy
Super kniha!
Nejen super recepty,ale i super postřehy a rady na téma únava,chutě,motivace….Mám už všechny díly,doufám,že přibudou další….Syn nemá rád zeleninu,přesto mu spousta receptů chutná.Zelenina formou omáček,placiček….
Doporučuji
Přehledně popsaná úskalí všech „diet“ s následným jojo efektem. Musíte se rozhodnout a přijmout nový způsob života a stravování a občas můžete i maličko zhřešit bez špatného svědomí 🙂 Jsem vděčná za nápadité a pestré recepty – stručně popsané a nafocené.
Parádní čtení
Je to dobrá kniha, která nabízí několik dobrých a jednoduchých receptů. Potraviny jsou dostupné a čas přípravy pokrmů ideální pro ty, kteří nechtějí v kuchyni trávit hodiny.
Rychlé recepty
Jednoduché a rychlé recepty, žádné zdlouhavé přípravy a hlavně z normálních potravin.
Další recepty
Můžete se ještě těšit





