Břicháč Tom

Jak jsem zhubl 27 kg a jak můžete i Vy!

Výborná pomazánka z kuřecího masa

Nápad na tuto pomazánku vznikl díky zbytku kuřete a otázce: „Co s ním?“. Ke zbytku kuřecího masa jsem přidal zeleninu a další potraviny a vznikla velmi chutná pomazánka, kterou překvapíte nejen doma! Není v ní nic nezdravého, co byste nemohli jíst, pokud se stravujete zdravě a nebo zrovna shazujete kila.

Prostě si ji může dát každý! A bude chutnat!

Budeme potřebovat:

- pečené kuře nebo kuřecí kýtky (4-6)

- 2 větší cibule

- 6 stroužků česneku

- olej na pomazání kastrolku

- 3 -4 velké mrkve

- 1 velký nebo 2 malé bílé jogurty

- 2 lžíce dijonské hořčice

- grilovací koření, sůl, pepř

Postup přípravy:

Začněte tím, že si naplánujete na zítřejší oběd kuře s rýží. Tím pádem postup bude podobný jako u běžného pečeného kuřete.

Kuře dáme do pekáče, který jsme lehce pomazali olejem, jen proto, aby se nám to nepřichytlo ze začátku. Kuře potřeme grilovacím kořením. Přidáme 6 stroužků česneku nakrájených na kolečka. 1 velkou cibuli nakrájenou taky na kolečka a 3 mrkve na kostičky. Kuře tak celé zasypeme a dáme do rozehřáté trouby asi na 190 stupňů.

Po 10 minutách podlijeme vodou a pečeme zhruba hodinku. Během pečení podléváme vodou, aby se nám vydusila zeleninka. Po upečení můžeme rovnou servírovat oběd třeba v podobě kuřecí kýtky a rýže. Zbytek kuřete necháme zchládnout a z kuřete obereme všechno maso. Zbytek zeleniny a výpeku můžeme přecedit přes sítko, aby nám zelenina (česnek, cibule, mrkev) zůstala v sítku bez omastku.

Příprava pomazánky:

Do velké vyšší misky dáme maso z kuřete, zeleninu bez výpeku, přidáme ještě jednu syrovou cibuli nakrájenou na kostičky. Dále přidáme 1-2 jogurty – podle chuti. Čím více budete mít masa, tím více dejte jogurtu. Pomazánka bude svěžejší a ne tolik masová. Dochutíme ještě dijonskou hořčicí, solí a pepřem.

Pomazánka je ideální na večeři, ke svačině a vydrží v ledničce i 4 dní. Ale většinou se sní už 2. den :-)

Tento recept je součástí nové knihy se zdravými recepty do 30 min.

Více o knize zde

Sdílejte recept se svými přáteli:

© 2013 – 2015  Břicháč Tom  -  Ochrana osobních údajů     Obchodní podmínky     Kontakt