Břicháč Tom
Jak jsem zhubl 27 kg a jak můžete i Vy!
Výborná pomazánka z kuřecího masa
Nápad na tuto pomazánku vznikl díky zbytku kuřete a otázce: „Co s ním?“. Ke zbytku kuřecího masa jsem přidal zeleninu a další potraviny a vznikla velmi chutná pomazánka, kterou překvapíte nejen doma! Není v ní nic nezdravého, co byste nemohli jíst, pokud se stravujete zdravě a nebo zrovna shazujete kila.
Prostě si ji může dát každý! A bude chutnat!
Budeme potřebovat:
- pečené kuře nebo kuřecí kýtky (4-6)
- 2 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- olej na pomazání kastrolku
- 3 -4 velké mrkve
- 1 velký nebo 2 malé bílé jogurty
- 2 lžíce dijonské hořčice
- grilovací koření, sůl, pepř

Postup přípravy:
Začněte tím, že si naplánujete na zítřejší oběd kuře s rýží. Tím pádem postup bude podobný jako u běžného pečeného kuřete.
Kuře dáme do pekáče, který jsme lehce pomazali olejem, jen proto, aby se nám to nepřichytlo ze začátku. Kuře potřeme grilovacím kořením. Přidáme 6 stroužků česneku nakrájených na kolečka. 1 velkou cibuli nakrájenou taky na kolečka a 3 mrkve na kostičky. Kuře tak celé zasypeme a dáme do rozehřáté trouby asi na 190 stupňů.
Po 10 minutách podlijeme vodou a pečeme zhruba hodinku. Během pečení podléváme vodou, aby se nám vydusila zeleninka. Po upečení můžeme rovnou servírovat oběd třeba v podobě kuřecí kýtky a rýže. Zbytek kuřete necháme zchládnout a z kuřete obereme všechno maso. Zbytek zeleniny a výpeku můžeme přecedit přes sítko, aby nám zelenina (česnek, cibule, mrkev) zůstala v sítku bez omastku.


Příprava pomazánky:
Do velké vyšší misky dáme maso z kuřete, zeleninu bez výpeku, přidáme ještě jednu syrovou cibuli nakrájenou na kostičky. Dále přidáme 1-2 jogurty – podle chuti. Čím více budete mít masa, tím více dejte jogurtu. Pomazánka bude svěžejší a ne tolik masová. Dochutíme ještě dijonskou hořčicí, solí a pepřem.
Pomazánka je ideální na večeři, ke svačině a vydrží v ledničce i 4 dní. Ale většinou se sní už 2. den
Tento recept je součástí nové knihy se zdravými recepty do 30 min.
Více o knize zde

Sdílejte recept se svými přáteli:
© 2013 – 2015 Břicháč Tom - Ochrana osobních údajů Obchodní podmínky Kontakt