
Rychlá zdravá panna cotta

Zdravá rychlá pochoutka z mé nové kuchařky na chuť i jako milé překvapení pro návštěvy
Rychlovky a chuťovky Břicháče Toma

Recept najdete na straně 188 v části zdravého mlsání.
Knihu Rychlovky a chuťovky Břicháče Toma jsem speciálně sestavil z mých receptů pro ty z Vás, kteří nechtějí trávit v kuchyni hodiny, rádi si ale pochutnáte, chcete, aby chutnalo všem a ještě jste vařili zdravěji. Je pokračováním mého bestselleru Břicháč Tom.
Aktuálně mezi nejprodávanějšími kuchařkami u nás.
Na přípravu potřebujeme:
1 vaničku měkkého tvarohu (250 g)
1/2 balení zakysané smetany (80 g)
1 lžíci medu
rostlinné ztužovadlo, např. Agar nebo jiný ztužovač na dezerty
+ lesní nebo jakékoliv bobulovité ovoce na přeliv
Návod na přípravu:
1. V Míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a med. Vše do jemna vyšleháme metličkou.
2. V 1/2 hrníčku horké vody rozmícháme ztužovadlo – v případě Agaru 2 lžičky.
3. Ztužovadlo přidáme do směsi a opět vyšleháme.
4. Ozdobnou misku nebo skleničku propláchneme studenou vodou a naplníme směsí.
5. Necháme v ledničce ztuhnout asi 20 minut.
6. Po 20-ti minutách překlopíme na talířek a přelijeme šťávou z rozmačkaného ovoce, případně lze použít i trochu např. malinového kompotu.
V zimě můžete použít i mraženou ovocnou směs, kterou jen v sítku přelijete teplou vodou.
