Nakopávač online kurzu Hubnutí Břicháče Toma

58. den kurz Břicháč Tom

Živá strava je lepší strava

 
Dobrý den, přátelé,
dnes Vás chci zas trošku obohatit s výživovými postupy.
Když jsem hledal informací pro své hubnutí, narážel jsem na řadu postupů při snižování váhy. Nějakou dobu jsem uvažoval i o vegetariánství, potom jsem narazil na dietu, kdy se jí jak za doby kamenné. Hodně diet bylo ohledně snížení sacharidů a nebo jejich vyloučení navždy a narazil jsem i na způsob výživy pomocí živé stravy.
A nyní mě ta myšlenka pořád nahlodává.
Jde o to, že tato forma výživy se zaměřuje jen na příjem NEtepelně upravené stravy. A dává to smysl. Nestravuji se tak nyní, ale zkoušel jsem to.
Zkušenosti s živou stravou
Nyní u sebe sledujete změny, že po větším příjmu zeleniny Vás opouští nafouklé břicho a zlepšilo se Vám trávení. Cítíte se lépe.
Když jsem zkoušel jíst pár dnů jen zeleninu, případně oříšky, cítil jsem se ještě lépe. Tělo totiž z takové stravy příjme mnohem více živin a je to pro něj přirozenější.
Najet na takovou stravu je ale už změna obrovská. Museli byste zapomenout na vše, co znáte. Proto ani já toto nepraktikuji ve velkém, ale některé zásady teď používám.
Jak jíst více živé stravy
Smysl je v tom, že v dnešní době se cpe do všech potravin spousta chemie. Už i na pomeranče stříkají chemické látky, aby přežily cestu, než si je koupíme v obchodě. Taková potravina potom nemá skoro žádné přirozené látky a těch vitamínů je tam taky minimum.
Proto je dobré jíst to, co vypěstoval někdo na zahrádce, protože té chemie tam bude mnohem méně.
A hlavně…
Snažte se jíst v co největší míře potraviny bez tepelné úpravy a v přirozené podobě.Týká se to hlavně zeleniny. Pokud to jde, jezte zejména syrovou zeleninu.
Ta vařená nám taky pomůže v hubnutí, ale už se vytrácí důležité enzymy a vitamíny, které tělo nutně potřebuje.
I když si vaříte třeba brokolicovou polévku a brokolici potom rozmixujete, tak není třeba vše vařit do naprosté rozvařenosti. Stačí jen povařit lehce. Stejná rada platí u mrkve a polévky z ní.
Vše bez tepelné úpravy je mnohem bohatější a výživnější,
než po uvaření.
Pěkný den
 Tom