Břicháč Tom vaří

Jak si zdravě a rychle připravit jídlo při hubnutí a zdravém životním stylu


Dýňová očka

Dýňová očka jsou naprosto jednoduchý recept na chutnou večeři, kterou máte za 15 minut hotovou. Potřebujete jen 2 suroviny, trochu koření a vše do 10 Kč. Přitom zdravě a rychle!
Na přípravu budete potřebovat 2 suroviny + dochucení na marinádu a 15  minut.

Jedna porce úplně zasytí, i když to na první pohled nevypadá

- 1 plátek (cca 1-1,5 cm) dýně Hokaido

- 1 vajíčko

na dochucení: sůl, pepř, tymián, olivový olej, 1 stroužek česneku, 1/3 lžičky medu

1. krok: uřežte z dýně kolečka o velikosti cca 1-1,5 cm

( Pozor na ruce!)

3. krok: Dýně ze všech stran potřete marinádou, kterou vytvoříte smícháním oliv. oleje, soli, pepře, tymiánu, 1/3 lžičky medu a 1 prolisovaného stroužku česneku. 

2. krok: Vykrojte vnitřek a taky odkrojte vnější slupku

(vložte na plech, který podložíte pečícím papírem)

4. krok: Do takovéto „formičky“ rozklepněte vajíčko, osolte, opepřete a pečte v rozehřáté troubě na cca 200 stupňů asi 15 minut. A zázrak je na světě:-)

Nenechejte si recept pro sebe a dejte o něm vědět i přátelům.